Baked By The Sea: traditionele recepten met een eigen inbreng.
Wij werken met de lokale producten om zo de traditionele recepten opnieuw tot leven te brengen met een eigen twist.

Hoe het allemaal begon:
Baked by The Sea is een initiatief van Laura Destrooper en haar partner Yorian Mesuere. Koken en bakken is een passie van Laura, waarbij haar talent voor combinatie van smaken, kleuren en geuren ten volle tot uiting komt.

Op haar 18de behaalde Laura haar diploma op de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, om dan nog een jaartje te specialiseren in hotelmanagement. Na haar opleiding als kok ging Laura vervolgens aan de slag bij verschillende banketbakkers aan de kust terwijl ze avondlessen volgde voor patisserie, broodbakken en chocolade.

Als achterkleindochter van Jules Destrooper zit ook bij Laura het ondernemen in de genen en besliste ze om naast haar dagtaak bij gerenommeerde banketbakkers samen met Yorian een eigen productlijn op te starten van haar creaties onder de naam ‘Baked by the Sea’. Net als bij haar overgrootvader, die handelaar was in koloniale waren, is het idee om een commerciële activiteit met koekjes op te zetten ontsproten uit de aanmoediging van mensen die het gebak als geschenk mochten ontvangen, hetzij als klant ter gelegenheid van nieuwjaar of in het geval van Laura als geschenk voor bewoners in een verzorgingstehuis: “Wij wilden iets goed doen voor onze community dus beslisten we om koekjes te bakken voor ons lokaal rusthuis tijdens de eerste lockdown.”

Om te voldoen aan de hoogste normen m.b.t. hygiëne is de productie ondergebracht in een pand in Gistel.